У п’яти районах області розкидають приманки з вакциною проти сказу для диких тварин

Фото: udau.edu.ua

У Харківській області триває кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. З 19 листопада приманки почали розкидати у районах області, які потрапили під заборону польотів літаків.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

«Наземний розподіл приманок з вакциною проводиться над лісовими та польовими угіддями на території Ізюмського, Куп’янського, Лозівського, Харківського та Чугуївського районів», — сказано в повідомленні.

Приманка, що розкидається, безпечна для людей і тварин. Вона має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. Усередині знаходиться желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

Дані заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, які є основними розповсюджувачами збудника сказу.

«Прохання до мешканців області: при виявленні приманок – не брати їх руками та не переносити з місць розкладки», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області з 1 листопада розпочалася кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Приманки розкидатимуть із літаків.