У Харківській області розкидають приманки з вакциною проти сказу для диких тварин

На території Харківської області з 1 листопада розпочалась кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Приманки розкидатимуть із літаків.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

“Розподіл приманок з вакциною буде проводитись шляхом розкидання із літаків над лісовими та польовими угіддями Богодухівського, Красноградського районів, частково на території Лозівського, Харківського, Чугуївського районів, за винятком територій, які підпадають під заборону польотів літаків (зону NOTAM)”, – йдеться у повідомленні.

Усього планується розкласти 296 507 доз приманок на площі 11 860 кв км угідь.

У повідомленні зазначається, що приманка безпечна для людей і тварин. Вона має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині знаходиться желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

Дані заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу.

“Прохання до жителів області: при виявленні приманок – не брати їх руками і не переносити з місць розкладання”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, 16 березня у селі Яковлівка Харківського району області та його околицях було введено карантинні обмеження через лабораторно підтвердженого випадку сказу в домашнього кота.