Трьох працівників Жовтневого лісгоспу судитимуть через незаконну вирубку 600 дерев

Прокуратура Харківської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно трьох працівників Бабаївського лісництва ДП «Жовтневе лісове господарство» через незаконну вирубку 600 дерев.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що троє працівників лісництва неналежно ставлячись до своїх службових обов’язків, не виконали вимог нормативних актів стосовно охорони лісів від незаконних рубок на території лісництва”, – йдеться у повідомленні.

Наразі обвинувальний акт за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч.ч 1, 2 ст. 367 Кримінального кодексу) направлено до Харківського районного суду Харківської області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області області судитимуть директора та 10 співробітників ДП ​​«Балаклійське лісове господарство», які допустили вирубку майже півтисячі дерев на території лісгоспу.

Господарський суд задовольнив позови держекоінспекції до Балаклійського та Ізюмського лісгоспів. В сумі вони мають виплатити близько мільйона гривень.