Двох рецидивістів із Запоріжжя взяли за розбій у Харкові (фото, відео)

Правоохоронці повідомили двом 38-річним мешканцям Запоріжжя, затриманим у Харкові, про підозру за ч. 3 ст. 187 КК (розбій, об’єднаний із проникненням у житло). Чоловіків підозрюють у тому, що 5 жовтня вони проникли до приватного будинку на вулиці Басейній та під загрозою насильства змусили 52-річну хвору господиню віддати їм коштовності та гроші.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Відомо, що до будинку потерпілої троє зловмисників у чорних балаклавах проникли, відтиснувши пластикові двері.

«Злодії зв’язали хазяйку помешкання будівельним хомутом і під загрозою застосування фізичного насилля змусили віддати цінні речі. Потерпіла тяжко хворіла і збирала гроші на лікування», – йдеться у повідомленні.

Загалом злочинці винесли з дому 30 тис. злотих, 500 доларів та ювелірні прикраси.

Шукали грабіжників більше місяця, але завдяки оперативній інформації, 10 листопада двох із них вдалося затримати. Це виявилися 38-річні «гастролери» із Запоріжжя, добре відомі правоохоронцям – обидва відбували покарання за крадіжки, розбої, пограбування та викрадення машини.

Під час обшуків у житлі та автівках підозрюваних було знайдено ювелірні вироби «з металу жовтого кольору», мобільні телефони, ноутбук, а також гроші: 70 злотих, 50 тис. доларів та 15 тис. гривень. Поліцейські також знайшли чоловічі кросівки, «у яких один із підозрюваних перебував під час розбійного нападу».

Київський районний суд Харкова вже заарештував обох підозрюваних на 60 діб без права на внесення застави. А можуть вони провести за ґратами найближчі 12 років.

Наразі поліція шукає третього члена зграї та перевіряє вже затриманих на причетність до аналогічних злочинів на території не лише Харківської області. Розслідування триває.

 

Фото: khar.gp.gov.ua
Фото: khar.gp.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, наприкінці жовтня, харківські поліцейські спіймали 41-річну жінку та 40-річного чоловіка безпосередньо після скоєння крадіжки в одному з приватних будинків міста. Кримінальний дует підозрюють у скоєнні аналогічних злочинів у шести областях України.