У Харкові через хибне повідомлення про мінування з аеропорту евакуювали 27 людей

Поліція Харківа перевірила повідомлення про закладання вибухівки на території аеропорту, що надійшло 10 листопада о 11:20.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

На місце виїжджали слідчо-оперативна група та фахівці з вибухотехнічної служби ГУНП у Харківській області.

“Фахівці обстежили майже 20 тисяч кв. метрів приміщень та прилеглої території евакуювали 27 громадян. Жодних вибухонебезпечних пристроїв та вибухових речовин під час огляду не виявлено”, – розповіли в поліції.

Повідомлення, зареєстроване в Єдиному обліку заяв та повідомлень, вирішується питання кваліфікації події за Кримінальним кодексом України.

За інформацією щоденного звіту про оперативну обстановку в Харківській області, відправка рейсів здійснювалася за розкладом

Як повідомляв Харків Times, 10 листопада з будівлі Центрального універмагу на Павлівській площі евакуювали людей – вибухотехніки перевіряли інформацію про мінування торговельного комплексу.

10 листопада також повідомляли про закладання вибухівки в одному із підрозділів “Харківводоканалу”. Обидва повідомлення виявилися фейковими.

10 листопада о 12:56 на номер «101» надійшло повідомлення про мінування школи № 11. Оскільки у різних районах міста під цим номером працюють два різні навчальні заклади, довелося перевірити обидва.

8 листопада правоохоронцям довелося перевіряти повідомлення про мінування аеропорту «Харків», де не виявили вибухонебезпечних предметів та речовин.

У будівлі торгового центру Ave Plaza того ж дня вибухівку шукали двічі – й також не знайшли.

Крім того, до поліції надійшло електронне повідомлення про замінування п’яти торгових центрів у різних районах міста, а також Центрального ринку.