У Харківському зоопарку тигр Єлисей освоює нові володіння басейном (відео)

Фото: zoo.kharkov.ua

У Харківському зоопарку п’ятирічний амурський тигр Єлисей почав освоювати нові володіння площею майже 5000 м² із басейном та різноманітними платформами для лазіння.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі КП “Харківський зоопарк”.

До Харкова Єлисей приїхав у 2016 році у семимісячному віці за програмою Європейської асоціації зоопарків та акваріумів. Тоді тигреня було надзвичайно обережним і полохливим розповіла прес-секретар КП “Харківський зоопарк” Жанна Сусло.

“Коли малюк приїхав, у зоопарку вже йшла реконструкція, його не експонували, тільки на відео показували. Так і виросло без глядачів. Тепер ось обживає новий вольєр”, – розповіла Харків Times Жанна Сусло.

Зараз у розпорядженні Єлисея – експозиція “Стежка тигра” з басейном і мальовничими пагорбами, які все ще вкриті соковитою зеленню. Це найбільший в Україні вольєр для амурських тигрів.

За словами завідувача зоологічної частини Олександра Головчанського, тигр освоює нові володіння неспішно і з побоюванням, уже показується відвідувачам. Єлисей дуже любить водні процедури та те, що пов’язане з водою – дощ, сніг. Але до басейну поки що тільки підходить, торкнутися води не наважується.

У вольєрі встановлено кормовий стовп, щоби тигр видобував їжу. Розім’яти м’язи Єлисей може також на різноманітних платформах для лазіння.

Як повідомляв Харків Times, у жовтні 2021 року у Харківському зоопарку вперше з’явилися пінгвіни.

Птахів, які мешкають на озері Центрального парку культури та відпочинку імені Горького, відправили на зимівлю до Харківського зоопарку.

Фото: zoo.kharkov.ua