Смертельна ДТП за участю Infiniti та Daewoo: обидва водії були тверезими

Поліція Харкова відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі 72-річної харків’янки, яку на проспекті Героїв Сталінграда спочатку збив автомобіль Infiniti, а потім переїхав Daewoo.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Смертельна ДТП сталася увечері 28 жовтня. Літня жінка переходила проїжджу частину пішохідним переходом. У цей момент її збив автомобіль Infiniti, за кермом якого була 31-річна харків’янка. Від удару жінку-пішохода відкинуло під колеса Daewoo, який їхав у зустрічному напрямку. Від отриманих у ДТП травм пішохід померла на місці аварії. У поліцію про її загибель о 18.04 повідомила фельдшер швидкої допомоги.

Слідство встановило, що 31-річний водій Infiniti та 56-річний водій Daewoo у момент аварії були тверезими.

За інформацією патрульної поліції, водій Infiniti раніше правил дорожнього руху не порушувався і до адміністративної відповідальності не притягувався.

Автомобілі поміщені на штрафмайданчик.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Інформацію за фактом ДТП внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає від трьох до восьми років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Це вже друга смертельна ДТП за участю автомобіля Infiniti, яка сталася у Харкові протягом трьох днів.

Як повідомляв Харків Times, увечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові сталася ДТП. Водій Infiniti виїхав на перехрестя на червоний, забороняючий сигнал світлофора та вдарив автомобіль Chevrolet, який їхав на «зелений». Внаслідок зіткнення водій Chevrolet загинув, ще троє людей отримали травми.

Водій, який скоїв ДТП, за даними поліції, був тверезий. Раніше він був притягнутий до адміністративної відповідальності за порушення на дорогах.

Постраждалі в аварії пасажири Infiniti віком від 16 до 19 років. З різними травмами їх госпіталізували до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

28 жовтня Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід для 16-річного Миколи Харківського, підозрюваного у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів, без права внесення застави.