У Харкові ветеран війни на Донбасі погрожував підірвати гранатою себе та свою колишню дівчину (оновлено, фото)

Ілюстративне фото: hk.npu.gov.ua

Цієї ночі спецназівці планували брати штурмом одну із квартир житлового дев’ятиповерхового будинку по вулиці Електровозна, 4 в Індустріальному районі Харкова. У цій квартирі 24-річний чоловік погрожував підірвати гранатою себе та свою колишню дівчину.

Про це Харків Times дізнався зі щоденного звіту про оперативну обстановку в Харківській області.

Вибухом загрожував чоловік, який воював на Донбасі. У нетверезому стані він прийшов до своєї колишньої дівчини, щоб налагодити стосунки, та перейшов до погроз, коли примирення не відбулося.

О 23:50 26 жовтня до проблемної квартири прибули поліцейські для перевірки інформації про порушення громадського порядку. Розібравшись у ситуації, правоохоронці оголосили план “Грім”.

“На місце події прибув підрозділ спецназівців. Внаслідок тривалих переговорів чоловік здався і був затриманий близько 02:40 27 жовтня”, – йдеться у звіті.

Під час події люди не постраждали. Евакуація мешканців не проводилась.

За інформацією прес-служби Нацполіції області, молодик погрожував підірвати бойову гранату Ф-1.

“Правопорушником виявився уродженець Донецької області, який брав участь у військових діях в зоні ООС. Чоловік раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, офіційно ніде не працює, з серпня поточного року проживає зі своєю дівчиною.”, – розповіли в поліції.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 146 КК (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК (замах на вбивство), а також ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю). Затриманому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, в районі стадіону «Металіст» чоловік погрожував підірвати гранату в квартирі.