На проспекті Науки зіткнулися Audi і Mazda – один легковик винесло на тротуар (фото та відео)

Увечері 25 жовтня у Харкові на перехресті проспекту Науки та вулиці Ляпунова зіткнулися автомобілі Audi та Mazda.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Патрульної поліції області.

За інформацією поліцейських, аварію спровокував водій Audi – він порушив п.16.5 ПДР України (проїзд перехресть, що регулюються) і зіткнувся з автомобілем Mazda.

Внаслідок зіткнення люди не постраждали.

Внаслідок зіткнення автомобіль Mazda винесло на тротуар, де в цей момент перебували пішоходи. Про це стало відомо із відео з місця ДТП, опублікованого в соцмережах. Люди, побачивши некерований автомобіль, кинулися врозтіч, щоб уникнути зіткнення з ним.

На водія-порушника патрульні склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг тощо). За таке правопорушення передбачено штраф у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн) або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Як повідомляв Харків Times, 7 листопада близько 16:00 на проспекті Науки в центрі Харкова сталася страшна аварія. Автомобіль на великій швидкості вдарився об бордюр острівця безпеки і збив чотирьох людей, що чекали зелений сигнал світлофора.

21 лютого померла 50-річна жінка, яка впала в кому після того, як 7 листопада на проспекті Науки її і ще трьох пішоходів, що стояли на острівці безпеки в очікуванні зеленого сигналу світлофора, збив Алі Хенді, водій автомобіля Volkswagen.

За вчинення смертельного ДТП судитимуть двох водіїв. Прокуратура вважає, що винен не тільки Алі Хенді, який в’їхав в острівець безпеки, а й водій другого Volkswagen Jetta, що збив траєкторію єгипетського гонщика.