Суд заборонив закривати спортивну школу в Ізюмі

Змагання відкритої першості Ізюмської ДЮСШ ім. В.В. Ткаченка з боксу, горудень 2019 р. Фото: obrii.com.ua.

Куп’янська окружна прокуратура в суді домоглася скасування рішення місцевої влади про ліквідацію ізюмської дитячо-юнацької спортивної школи. Однак рішення суду поки не набрало чинності — відповідач може оскаржити його в апеляційній інстанції.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов Куп’янської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави в особі Міністерства молоді та спорту України до Куп’янської райдержадміністрації про визнання протиправним та скасування розпорядження цієї адміністрації, яке ліквідувало дитячо-юнацьку спортивну школу.

За даними слідства, 17 грудня 2020 року Куп’янська райдержадміністрація видала розпорядження «Про припинення діяльності дитячо-юнацької спортивної школи Ізюмської районної ради Харківської області», проте не погодила це рішення з Міністерством молоді та спорту України. А це суперечить вимогам ст. 48 Закону України «Про фізичну культуру і спорт».

Харківський окружний адміністративний суд позовну заяву прокуратури задовольнив в повному обсязі. Однак рішення законної сили не набрало — триває термін його апеляційного оскарження.

Як повідомляв Харків Times, в липні 2021 року прокуратура оскаржила закриття дитячо-юнацької спортивної школи в Ізюмі.