У Харкові почали обладнувати протиударні острівки безпеки (фото)

Фото: city.kharkov.ua

Перший протиударний острівець безпеки обладнали на проїжджій частині в районі будинку №37 по проспекту Людвіга Свободи. Надалі подібні об’єкти змонтують на інших автомагістралях Харкова, в першу чергу на тих, де були резонансні ДТП.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради з посиланням на секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова. Глава міста відзначив, що острівець зроблений за всіма нормами безпеки.

«Навіть якщо важка машина на швидкості 140 кілометрів на годину влетить сюди, то пішоходи залишаться живі. Такі острівці треба обладнати на всіх швидкісних магістралях міста, адже від цього часто залежить життя людей. Йдеться, перш за все, про проспект Науки, площу Конституції, де були резонансні ДТП. У місті багато місць, де такі острівці обов’язково повинні з’явитися», – підкреслив Ігор Терехов.

Острівець безпеки харківського типу – це сучасна модульна конструкція, яка є захисним елементом для зупинки пішоходів під час переходу проїжджої частини. Вона складається з захисного рефьюджа та інклюзивної плити зі всесезонним протиковзким покриттям. Ці елементи обладнані протитаранними боллардами (стовпами), які є також додатковим елементом світлової сигналізації, оскільки дублюють сигнали світлофора.

Острівець безпеки обладнаний спеціальними тактильними елементами та звуковими індикаторами спеціально для людей з обмеженими можливостями.

За інформацією соцмереж, острівець безпеки почали монтувати на вулиці Сумській, де 18 жовтня 2017 року водій Lexus Олена Зайцева збила пішоходів, які чекали зелений сигнал світлофора.

П’ятеро людей у віці від 19 до 46 років загинули на місці. Шестеро – отримали травми різної тяжкості, одна 24-річна потерпіла пізніше померла у лікарні. В ході слухання справи Зайцева вину визнала, Дронов – не визнав. Звинувачення просило для обох обвинувачених максимальний термін ув’язнення, установлений відповідною статтею – 10 років.

26 лютого Київський райсуд Харкова засудив Олену Зайцеву та Геннадія Дронова до 10 років позбавлення волі. Суд також заборонив їм керувати транспортними засобами протягом 3 років і задовольнив в повному обсязі цивільні позови потерпілих.