До «червоної зони» Харкову палицею докинути

Фото из открытых источников

З попаданням сусіднього Дніпра до «червоної зони» епідеміологічної небезпеки у пунктах вакцинації почали шикуватися величезні черги.

Про це Харків Times стало відомо з публікації у Facebook мера Дніпра Бориса Філатова.

«Рівно о тій хвилині, як Дніпро заїхав до «червоної» зони, наші дорогі й улюблені земляки вишикувалися у величезні черги на вакцинацію. Тепер там Армагеддон. Хоча вчора ще було порожньо», – нарікає Філатов.

За його словами, влада Дніпра “хіба що не стояла на голові», щоб залучити населення до вакцинації.

«Ми агітували, переконували, просили, стимулювали й лякали. Мер особисто вакцинувалася одним з перших у прямому ефірі. Ще «Ковішілдом». Роздавали квитки у кіно та безкоштовний проїзд у громадському транспорті, погрожували звільненням і карами небесними. Відкривали додаткові центри вакцинації. Нам вдалося зробити майже півмільйона щеплень, що, в цілому, набагато краще, ніж по всій країні», – стверджує Філатов.

Однак, «все марно», до вакцинації населення привернув лише перехід області у «червону зону».

«Навіть якщо я, разом з усім муніципалітетом, особисто буду робити щеплення, відкрию пункт вакцинації в кабінеті мера та стоятиму на голові, то все одно людей, які плескають у долоні при посадці літака, а замість ременів безпеки використовують в автомобілі заглушки та іконки, неможливо ні в чому переконати… Вибачте», – сумно констатував мер Дніпра, повідомляючи про цей перехід.

Він з гіркотою додає, що «для діалогу з суспільством» вже не залишається «інших слів, крім матірних».

Як повідомляв Харків Times, за останню добу в Харківській області померли 27 хворих на COVID-19. За добу в області підтверджені 1 412 випадків коронавірусної хвороби.

З 10 жовтня місто перейшло до «помаранчевої» зони епідемічної небезпеки.

За даними мерії, у реанімаціях Харкова взагалі немає вакцинованих від COVID-19.