У Харкові зайняті всі ліжко-місця з високопотоковим киснем

Фото: city.kharkov.ua

У лікарнях Харкова не залишилося вільних місць з високопотоковим киснем.

Про це розповіла журналістам заступник директора департаменту охорони здоров’я міськради Олена Головіна, повідомив кореспондент Харків Times.

Всього в Харкові обладнані 1 540 місць для хворих на COVID-19. 719 з них — з потоковим киснем, і всі вони зараз зайняті.

В стаціонарах міста перебувають 1 149 пацієнтів з коронавірусом.

Проте влада працює над збільшенням госпітальної бази.

“Так, були такі випадки, коли стояли “швидкі”, вирішувалося питання про кисневі точки реанімаційних ліжок”, — визнала проблему Головіна, однак зауважила, що “питання вирішуються оперативно”.

За словами чиновниці, у 13-й лікарні в тестовому режимі обладнали 113 точок, планується запуск нових кисневих місць ще в двох медзакладах — у 17-й та 8-й лікарнях.

“Зараз ще йде монтаж нових кисневих точок у 17-й лікарні і розглядається питання про встановлення, розширенні кисневих точок у 8-й лікарні, яку ми відкрили буквально тиждень тому”, — сказала Олена Головіна.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 18 жовтня виявили 187 233 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 823 — за минулу добу.

У Харківській області хворих на коронавірус лікують в 22 лікарнях області.

У 17-й лікарні всі місця для пацієнтів з COVID обладнають кисневими точками.

За даними мерії, в реанімаціях Харкова взагалі немає вакцинованих від COVID-19.