Підрядник привласнив майже 2 млн грн на ремонті дитячого садка в Дергачах (доповнено, фото)

У місті Дергачі правоохоронці розслідують справу про привласнення бюджетних коштів на ремонті дитячого садка. Під підозрою – 77-річний директор приватної будівельної компанії, яка виконувала ремонтні роботи.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За даними слідства, договір на проведення капітального ремонту дошкільного закладу в місті Дергачі був укладений наприкінці 2016 року. На ці цілі з бюджету було виділено понад 6 млн грн.

“Слідчі довели, що за сприяння 77-річного підприємця вартість фактично виконаних робіт було завищено, в результаті чого підозрюваний отримав незаконний дохід від даної угоди в розмірі майже 2 мільйони гривень”, – розповіли в поліції.

16 жовтня 2021 харківські слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК, а саме заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Підозрюваному загрожує тюремне ув’язнення на термін від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області директора товариства з обмеженою відповідальністю повідомили про підозру в розтраті понад 1,5 мільйона гривень, виділених на ремонт навчально-виховного комплексу.

Фото: hk.npu.gov.ua