Директора фірми підозрюють в розтраті 1,5 млн грн на фейковому ремонті в школі

Фото: Фокус

У Харківській області директора товариства з обмеженою відповідальністю повідомили про підозру в розтраті понад 1,5 мільйона гривень, виділених на ремонт навчально-виховного комплексу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що в грудні 2020 року, між навчально-виховним комплексом (об’єднує школу і дитсадок) і фірмою укладено договір про проведення капітального ремонту твердопаливної топкової системи.

“Директор фірми, достовірно знаючи, що договірні зобов’язання не виконані, склав та підписав акти приймання виконаних робіт, усвідомлюючи, що в зазначених документах вказано завідомо недостовірну інформацію.”, – розповіли в прокуратурі.

На підставі підписаних документів на рахунок підприємства перераховано бюджетні кошти. Сума збитків, завданих державі, становить понад 1,5 млн грн.

Директору повідомили про підозру ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, складання і внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки). Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування проводять слідчі Барвінківського ОП Балаклійського ОП ГУНП в Харківській області, оперативне супроводження – Управління СБУ в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області за махінації під час ремонту даху навчального закладу піде під суд директор фірми-підрядника.