У Харкові опалювальний сезон почнеться, незважаючи на погоду

Фото: energo.delo.ua

У Харкові стартує опалювальний сезон.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Відповідне доручення сьогодні, 12 жовтня, на позачерговій сесії Харківської міської ради зробив секретар міської ради Ігор Терехов.

За його словами, середньодобова температура у місті зараз вище 8 градусів тепла, і зазвичай КП «Харківські теплові мережі» при такій температурі пуск тепла не починає. Проте міська влада починає теплопостачання будинків.

«Ми вже підключили школи, дитсадки і лікарні, тепер будемо подавати тепло в квартири харків’ян. Поки середньодобова температура вище восьми градусів, але, з огляду на похолодання, починаємо вмикатися. Температура на вулиці невисока, тому харків’яни повинні бути з теплом і гарячою водою», — зазначив Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, Харківські тепломережі впроваджують сучасну систему диспетчеризації SCADA, завдяки якій все, що відбувається у системі теплопостачання міста, буде видно в режимі реального часу. У міській раді запевняють, що це дасть можливість не підвищувати тарифи.

Гендиректор “Харківських тепломереж” Василь Скопенко запевнив, що підприємство готове розпочати опалювальний сезон 2021-2022 у встановлені терміни.

У Харкові почали подавати тепло до медичних установ і навчальних закладів.