У Харкові постане перед судом ще пара поліцейських-хабарників

Фото: СБУ

Два співробітника Немишлянського райвідділу поліції пропонували свої послуги фігуранту справи про шахрайство: чоловіка підозрювали у нелегальному привласненні квартир самотніх пенсіонерів. Лише за $4 тисячі вони обіцяли «вирішити питання».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно оперуповноваженого та колишнього керівника Немишлянського відділу поліції за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох до п’яти з половиною тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Як встановило слідство, в грудні 2020 року поліцейський, який у той час займав посаду оперуповноваженого Немишлянського відділу поліції, діючи в змові з одним з колишніх керівників того ж відділу, вимагали хабар від учасника кримінального судочинства за фактом шахрайства, вчиненого у великих розмірах (ч. 3 ст. 190 КК).

У райвідділі тоді розслідували справу по операціях з нерухомістю. Квартири самотніх пенсіонерів шахраї переоформляли на третіх осіб.

За $4 тисячі поліцейські пообіцяли закрити справу та не вживати жодних заходів стосовно її фігурантів.

Однак, як повідомляв Харків Times, одразу після отримання зазначеної суми оперуповноваженого затримали.

А трохи пізніше затримали і його спільника. Обом поліцейським повідомили про підозру.