Харків’янина підозрюють у афері на мільйон (фото)

Раніше судимий за шахрайство харків’янин вирішив взятися за старе та через третіх осіб приватизував дві квартири на Салтівці на загальну суму понад 1,3 млн грн. Громадянину загрожує до 12 років ув’язнення, а поки його взяли під варту на два місяці з правом вийти під заставу в 700 тис. грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що раніше судимий за аналогічні злочини 37-річний чоловік вирішив прибрати до рук квартири на пр. Тракторобудівників та вул. Валентинівській у Харкові.

Знаючи про те, що квартири не були приватизовані, шахрай за допомогою підроблених документів і підставних осіб зареєстрував право власності на зазначену нерухомість. А потім немов би продав немов би покупцям, які насправді ніяких квартир не бачили, а просто отримали невелику плату за свої підписи на фіктивних документах.

Згідно з висновками оціночно-будівельних експертиз, ринкова вартість двох квартир складає понад 1,3 млн грн.

28 вересня 2021 року чоловікові повідомили про підозру за фактом шахрайства, вчиненого повторно та за попередньою змовою групою осіб у великих і особливо великих розмірах (ч.ч. 3, 4 ст. 190 КК). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Київський районний суд Харкова обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави в сумі 681 тис. грн.

Вживаються заходи щодо притягнення до кримінальної відповідальності спільників зловмисника.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові постане перед судом пара поліцейських-хабарників. Два співробітника Немишлянського райвідділу поліції пропонували свої послуги фігуранту справи про шахрайство: чоловіка підозрювали у нелегальному привласненні квартир самотніх людей похилого віку. Всього за $4 тисячі вони обіцяли «вирішити питання».