У Лозовій судитимуть двох чоловіків за вимагання 5 тис. доларів (фото)

49-річний мешканець міста Лозова Харківської області, раніше судимий за вимагання, та 47-річний чоловік вимагали 5 тис. доларів у іншого чоловіка за те, що він нібито посприяв правоохоронцям у затриманні двох жінок ромської національності, які скоювали крадіжки. Одна з затриманих є донькою вимагача.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Потерпілий повідомив, що не має такої суми коштів. Зловмисники, погрожуючи фізичною розправою, нанесли йому тілесні ушкодження і повідомили, що він має передати їм 2 тисячі доларів США або ж переєструвати право на його автомобіль на іншу особу, яку визначать вимагачі.

23 липня цього року відразу після передачі 2 тисяч доларів США одного з вимагачів затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вказану суму коштів вилучено.

Іншого вимагача затримано в той же день за місцем його мешкання. Обом чоловікам повідомлено про підозру.

Наразі обвинувальний акт стосовно обох підозрюваних Лозівська окружна прокуратура направила до Лозівського міськрайонного суду Харківської області. Чоловіків обвинувачують у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.ч. 1, 2 ст. 189 Кримінального кодексу (вимагання, вчиненне за попередньою змовою групою осіб з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень). Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції повідомив, що в ході слідства встановлено, що в поле зору фігуранта, якого поліція називає “кримінальним авторитетом”, та його спільника потрапляли мешканці Лозівського району, зокрема і підприємці.