Харківська міськрада вважає питання перейменування Григоренко-Жуков невирішеним

Фото: ХарківTimes

Харківська міська рада вважає, що питання про перейменування проспекту Жукова у проспект генерала Григоренка (чи навпаки) не можна вважати остаточно вирішеним.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міськради.

У міськраді мають намір подати касаційну скаргу на рішення Другого Харківського апеляційного адміністративного суду, який сьогодні, 28 вересня, вчетверте відхилив апеляцію міськради з приводу цього перейменування.

Міська влада вважає, що при розгляді справи «суд порушив норми чинного законодавства».

Крім того, з точки зору міськради, наразі діє рішення Харківського окружного адміністративного суду від 16 червня, який визнав протиправним рішення Харківської обласної державної адміністрації, перейменувати проспект у рамках декомунізації. Суд ще не розглянув апеляцію ОДА на це судове рішення.

Як повідомляв Харків Times, Другий апеляційний адміністративний суд Харкова сьогодні, 28 вересня, вчетверте відхилив апеляцію Харківської міської ради на перейменування проспекту Жукова у проспект імені генерала Григоренка.

16 червня Харківська окружний адміністративний суд скасував розпорядження Харківської обласної державної адміністрації від 2016 року за підписом тодішнього голови ОДА Ігоря Райнін про перейменування у рамках декомунізації проспекту імені Маршала Жукова у проспект імені Генерала Петра Григоренка. Таким чином було задоволено позов Харківської міської ради, котрий оскаржував законність одного з 62 пунктів цього розпорядження. Апеляцію Харківської ОДА на це рішення мають розглянути 7 жовтня.