У Харкові від коронавірусу вакциновані 89% працівників освіти

Иллюстративное фото: vseosvita.ua

На сьогодні, 28 вересня, 89% працівників установ загальної середньої освіти Харкова вакциновані від коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на директора Департаменту освіти Ольгу Деменко.

За її словами, також вакциновано 87% співробітників дитячих садків і 88% працівників позашкільної освіти. При цьому кількість вакцинованих педагогів зростає.

Крім того, Деменко повідомила, що з 20 тисяч працівників сфери освіти на коронавірусну хворобу хворіють 54 людини. Також COVID-19 виявили у 104 дітей, тому 104 класи знаходяться на самоізоляції. Як зазначила директор департаменту, діти переносять хворобу «не в тяжкій формі». Таким чином, кількість хворих дітей перевищує кількість хворих педагогів, що, за словами Деменко, відбулося вперше.

Як повідомили Харків Times у прес-службі Харківської обласної державної адміністрації із посиланням на директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максима Хаустова, на сьогодні у Харківській області повний курс вакцинації пройшли 42% педагогів, при цьому у 85% – є хоча б одна доза щеплення проти COVID- 19. 91% шкіл області працюють у штатному режимі.

«На дистанційний формат навчання перейшли 9% закладів шкільної освіти, 2% – середньої освіти та 24% – вищої», – сказав Хаустов.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові відкриті три нові пункти вакцинації від COVID-19: у територіальних центрах Немишлянського та Індустріального районів міста, а також в амбулаторії на вулиці Доватора у Новобаварському районі. У міськраді обіцяють відкрити ще один пункт на стадіоні «Металіст».