Навесні значно збільшиться кількість мешканців зоопарку

Фото: Харків Times

Для Харківського зоопарку Європейська асоціація зоопарків і акваріумів (EAZA) вже зарезервувала чимало тварин. До нас приїдуть ще один бегемот, слони, білі ведмеді й багато інших.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на ментора EAZA Маріо Ходеймакера.

За словами представника асоціації, який сьогодні, 28 вересня, зустрівся із секретарем Харківської міськради Ігорем Тереховим, багато тварин вже зарезервовані для зоопарку в Харкові та чекають, коли для них будуть побудовані вольєри. А оскільки не всіх тварин можна транспортувати взимку, то їх передача, швидше за все, буде організована навесні.

«Це бегемот, слони, амурський леопард, шимпанзе, орангутанги, білі ведмеді, тапіри, деякі види жирафів і різні види птахів. А пінгвіни повинні прибути вже скоро. Передати тварин не так просто: це велика паперова робота із дотриманням строгих правил й узгодженням у міністерствах. Всі ці види є частиною програми племінних книг або програми розведення рідкісних і зникаючих тварин. У цій мережі знаходяться близько 400 зоопарків Європи, і Харків теж стане частиною цих програм», – розповів Ходеймакер.

Він також заявив, що вважає Харківський зоопарк найкращим у Східній Європі

«За 60 років своєї роботи я відвідав близько ста зоопарків. І ваш зоопарк, напевно, кращий у Східній Європі. Його рівень дуже високий, питання безпеки та комфорту відпрацьовані дуже добре. Кілька років тому я вперше побачив малюнки й креслення Харківського зоопарку перед реконструкцією. Але я й уявити не міг, що ви так добре втілите всі ці ідеї в життя. Ще мені дуже сподобалися десятки статуй тварин, розташованих по всій території зоопарку. Вони несуть освітню функцію та створюють хороший піар, тому що настільки незвичайні фотографії, зроблені відвідувачами, розійдуться по всьому світу. Я закохався у Харківський зоопарк», – заявив представник EAZA.

Як повідомляв Харків Times, Харківський зоопарк приєднається до програми збереження орангутанів та планує отримати у своє розпорядження ще двох особин, а потомством – ділитися з іншими зоосадами. А зі Швеції та зоопарків Німеччини до нас прибудуть 13 пінгвінів.