Вночі в Харкові водій Dodge під час руху стріляв в пішохода

У Харкові по вулиці Беркоса водій автомобіля Dodge Intrepid під час руху здійснив кілька пострілів у бік пішохода, що шов поруч. Після чого стрілок зник з місця події.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Інцидент стався вночі 13 вересня. В результаті 59-річний чоловік отримав вогнепальні поранення обличчя та шиї.

За даними слідства, водій стріляв з пневматичного пістолета.

За фактом стрілянини слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Протягом декількох годин оперативники встановили особу стрілка. Ним виявився 34-річний житель Харкова. У нього вилучено пневматичний пістолет Макарова, магазин, в якому знаходився металевий балон, і 15 куль до нього.

За інформацією прес-служби Нацполіціі області, постраждалому 62 роки. На ранок 15 вересня, його стан здоров’я оцінюється як задовільний.

Чоловік працює експедитором. У ніч, коли його обстріляв водій Dodge, він чекав службовий автомобіль.

У Нацполіціі розповіли, що затриманий стрілок раніше був неодноразово судимий за скоєння майнових злочинів і нанесення тілесних ушкоджень. Мотиви свого вчинку він не пояснює.

Слідство вирішує питання про повідомленні йому про підозру за фактом хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 КК України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, поліція Харкова розслідує обставини інциденту зі стріляниною, що сталася вночі 21 серпня біля ресторану на вулиці Ярослава Мудрого.

За даними видання видання ZBROYA.info, чоловік, який влаштував 21 серпня стрілянину в ресторані «Biani» в центрі Харкова, перебував під домашнім арештом, але вирвався з-під нього, щоб захистити честь дружини, яка відпочивала в ресторані.

Оперативники затримали винуватця стрілянини біля ресторану в центрі Харкова. Затриманому загрожує до семи років позбавлення волі.

Фото: khar.gp.gov.ua