На Салтівці шестирічний хлопчик втратив свідомість на шкільному стадіоні

Фото: Національна поліція у Харківській області

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом травмування школяра в Московському районі Харкова. Хлопчик у важкому стані перебуває в Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

Про це Харків Times повідоміли в прес-службі Нацполіції області.

Повідомлення про госпіталізацію шестирічної дитинидо реанімаційного відділення медзакладу надійшло до поліції сьогодні, 14 вересня, близько 18:00.

За словами чергового лікаря, приїхавши за викликом, бригада виявила на шкільному стадіоні по вулиці Академіка Павлова непритомну дитину, поруч на землі лежали металеві футбольні ворота.

На даний час всі обставини з’ясовує слідчо-оперативна група.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 275 КК (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд). Максимальне покарання за санкцією статті передбачає від 2 до 5 років тюремного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомляв Харків Times, 5 березня 2017 року під воротами, що впали біля модульного містечка на проспекті Льва Ландау, загинув 14-річний хлопчик-переселенець.

Наприкінці грудня 2017 року до суду було скеровано обвинувальний акт стосовно директорки підприємства-підрядника, яка порушила правила безпечної експлуатації споруд, що спричинило загибель підлітка (ч. 2 ст. 275 КК України).

У липні 2020 року прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у тій самій справі стосовно двох посадовців Харківської міської ради.