Смерть хлопчика-переселенця на футбольному полі – ще двоє підуть під суд

Фото: Slava Mavrichev/Facebook

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох посадовців Харківської міської ради, підозрюваних у справі про загибель у березні 2017 року 14-прічного підлітка у містечку для переселенців на проспекті Льва Ландау. Начальник комунального підприємства, що обслуговує містечко, депутат Харківської міськради VII скликання звинувачується за ч. 2 ст. 367 КК у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків. Начальниця ділянки цього КП звинувачується одразу за трьома статтями – ч. 1 ст. 119, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 275 – у вбивстві неповнолітнього через необережність та підбурюванні іншого співучасника до порушення під час будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації споруд, особою, яка зобов’язана дотримуватись таких правил.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

В ході досудового розслідування було встановлено, що під час виконання будівельних робіт у модульному містечку для переселенців підприємством-підрядником були порушені правила, що стосуються безпечної експлуатації споруд, а саме: не дивлячись на вимоги, зазначені у технічній документації, ворота не були закріплені на ґрунті. Більш того, нині обвинувачена начальниця дільниці міського КП двічі давала вказівки не закріплювати на ґрунті футбольні ворота, які згодом впали та вбили дитину. Перший раз вона дала таку вказівку робочим фірми-підрядника, які виконували роботи по будівництву спортивного майданчика. У подальшому, влітку 2016 року, жінка дала вказівку підлеглим працівникам комунального підприємства, які проводили роботи по ремонту спортивного майданчика, занести ворота на його територію й теж не закріплювати їх на ґрунті, через що металева конструкція часто переверталася верхньої балкою вниз.

Внаслідок цього 5 березня 2017 року під воротами, що впали, загинув 14-річний хлопчик-переселенець.

Тепер начальнику КП загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Його підлеглій загрожує обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Обслуговуванням містечка переселенців на проспекті Льва Ландау займається комунальне підприємство Харківської міськради “Харківспецбуд”, його директор – депутат Харківської міської ради (фракція “Опозиційний блок “Довіряй справам”) Богдан Долина.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці грудня 2017 року до суду було скеровано обвинувальний акт стосовно директорки підприємства-підрядника, яка порушила правила безпечної експлуатації споруд, що спричинило загибель підлітка (ч. 2 ст. 275 КК України).