Харків’янину загрожує тюремне ув’язнення за домашнє насильство над 71-річним батьком

Фото: depositphotos.com

У Харкові чоловік, який раніше притягувався до адміністративної відповідальності за домашнє насильство, може потрапити до в’язниці за це правопорушення. Оскільки він продовжив принижувати свого 71-річного батька, слідчі відкрили на тирана кримінальне провадження.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що “чоловік систематично здійснював психологічне насильство по відношенню до свого 71-річного батька”. А саме – обзивав, висловлювався нецензурною лайкою на адресу потерпілого, чим принижував його гідність.

Протягом грудня 2020 го – березня 2021 року суд тричі розглядав протоколи, складені на цього домашнього тирана. Раніше суд призначав йому адміністративне покарання – штраф або громадські роботи.

Цього разу чоловіка чекає більш жорстке покарання. 7 вересня 2021 року слідчі окружної прокуратури направили щодо тирана обвинувальний висновок у Київський районний суд м. Харкова, складений за ст. 126-1 КК України (домашнє насильство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до двох років.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області 50-річного чоловіка, який знущався над своєю матір’ю, засудили до 1 року і 2 місяців позбавлення волі.