Смертельна ДТП на проспекті Гагаріна: суд оголосив вирок обом водіям

Фото: Суспільне Харків

Комінтернівський районний суд Харкова призначив реальне покарання обом водіям, обвинуваченим у ДТП на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Південнопроектної, внаслідок якої загинула 50-річна пешеходка.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Водієві Kia Optima суд призначив чотири роки позбавлення волі, водієві Mazda — три.

«Р.А. визнати винним за ч. 2 ст. 286 КК і призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки з позбавленням права керування на один рік. Г.С. — визнати винним за ч. 2 ст. 286 КК призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права керування на один рік», — оголосила суддя Олена Курганнікова.

Обставинами, що пом’якшують покарання, суд визнав щире каяття та добровільне відшкодування збитків потерпілим з боку обох водіїв.

У водія Kia встановлено обставину, що обтяжує покарання: стан алкогольного сп’яніння в момент ДТП.

Прокурор просив для водія Kia 8 років ув’язнення, для водія Mazda — п’ять років умовно.

За рішенням суду, водіям не стануть обирати запобіжний захід до набуття вироком законної сили.

На оскарження вироку у сторін є 30 днів.

Фото: Суспільне Харків

Як повідомляв Харків Times, 16 січня на проспекті Гагаріна приблизно о 11:03 зіткнулися два легкових автомобіля, один з них відкинуло на острівець безпеки, де він збив жінку і зніс світлофор. Від отриманих травм жінка загинула на місці.

Як з’ясувалося невдовзі, водій Kia Optima їхав на заборонний сигнал світлофора.

18 січня Київський районний суд Харкова відхилив клопотання прокуратури про взяття під варту учасників смертельного ДТП на проспекті Гагаріна і відправив водіїв під домашній арешт.