Суд відпустив під домашній арешт другого підозрюваного в смертельному ДТП на проспекті Гагаріна

Фото: suspilne.media

18 січня Київський районний суд Харкова відпустив під цілодобовий домашній арешт 30-річного водія Kia Optima, одного з підозрюваних в ДТП, в якому загинула жінка-пішохід.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Прокуратура просила взяти підозрюваного під варту, але суддя Костянтин Садовський відхилив клопотання прокурора.

“Тяжкість злочину сама по собі ще не може бути безумовною підставою для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Окрім того, Р. підозрюються у вчиненні хоча і тяжкого злочину, але вчиненого з необережності”, — сказав суддя.

Він також зазначив, що немає висновку автотехнічної експертизи, яка дозволить визначити провину кожного з водіїв.

За даними слідства, водій Kia їхав на забороняючий сигнал світлофора.

“Діючи необережно, вжив несвоєчасних заходів для зменшення швидкості руху транспортного засобу, аж до його зупинки. Перед включенням для нього жовтого, а потім червоного, забороняючого для нього сигналу світлофору, їхав на перехрестя, внаслідок чого сталося зіткнення з автомобілем Mazda”, — сказав прокурор Віталій Хірний.

Прокурор зазначив, що у водія вже були адміністративні порушення, пов’язані з перевищенням швидкості руху.

Водій Kia Optima і його захист просили про домашній арешт. Адвокат переконував суд, що у його підзахисного “міцні соціальні зв’язки” – є дружина і п’ятирічна дочка. Крім цього у підозрюваного – захворювання серця.

Під час судової перерви підозрюваний сказав, що рухався зі швидкістю 50-60 кілометрів на годину. На питання Суспільного, чи визнає себе винним, водій відповісти не зміг. За його спогадами, він їхав на зелений сигнал світлофору.

“Я їхав з боку аеропорту по Гагаріна, у середньому чи правому ряду. Я бачив, що мені горить зелене світло. Потім почала виїжджати машина з перпендикулярної вулиці. Я ще раз переконався, що в мене зелений. Я подумав, так буває, на пів корпусу машина виїхала. Я почав, щоб рухатися. І далі все за секунду продовжується. Я ліворуч-ліворуч, і, виходить, розганятися почав. В мене одразу спрацювали подушки бокові. Мене кинуло в один бік, потім в інший. Сидів у шоці, тому не виходив з машини”, — сказав підозрюваний журналістам.

Водій також додав, що перебував у машині, бо не бачив загиблої. Він висловив співчуття її родині та висловив готовність виплатити їм матеріальну компенсацію.

“Я вже покарав себе — я з цим буду жити. Це по-перше. Друге. Я буду усіляко, сподіваюся, вони (родина загиблої — ред.) приймуть від мене якусь допомогу. Я готовий усім, чим зможу, допомогти”, — сказав водій.

Як повідомляв Харків Times, 16 січня на проспекті Гагаріна приблизно о 11:03 зіткнулися два легкових автомобіля, один з них відкинуло на острівець безпеки, де він збив жінку і зніс світлофор. Від отриманих травм жінка загинула на місці.

Як з’ясувалося невдовзі, водій Kia Optima їхав на заборонний сигнал світлофора.

Поліція затримала водіїв – учасників смертельної ДТП на проспекті Гагаріна в Харкові.

18 січня Київський районний суд Харкова відхилив клопотання прокуратури і не взяв під варту 45-річного водія Mazda, підозрюваного в ДТП, в якому загинула жінка-пішохід.