У Куп’янську директор приватної фірми постане перед судом за обман залізниці

Південна залізниця домовилася з приватною фірмою про утеплення фасаду будинку відпочинку локомотивних бригад. Фасад утеплили, але ціну питання завищили приблизно на 600 тис. грн. Розслідувавши цю справу, куп’янська прокуратура передала її до суду. Директору підприємства-підрядника загрожує термін до 12 років.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Як встановило слідство, між АТ «Укрзалізниця» та будівельним підприємством було укладено договір щодо утеплення фасаду будинку відпочинку локомотивних бригад.

Передаючи представнику регіональної філії Південної залізниці АТ «Укрзалізниця» акти виконаних робіт, директор приватного підприємства вніс до них недостовірні відомості: завищив вартість фактично виконаних робіт і застосованих будівельних матеріалів. Збиток державі в особі регіональної філії Південної залізниці склав близько 600 тис. грн.

Куп’янська окружна прокуратура затвердила і направила до суду обвинувальний акт стосовно 44-річного директора приватного підприємства за фактом внесення до офіційного документу завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки, та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові попався на хабарі організатор схеми розкрадання дизпалива на Укрзалізниці.

Службовець Південної залізниці, який спробував продати на сторону запчастини від локомотивів на загальну суму 100 тис. грн, постане перед судом.