У Харкові молоду жінку зловили на наркозакладках і хотіли покарати символічно

Ілюстративне фото з відкритих джерел.

Правоохоронці затримали 29-річну харків’янку за незаконний збут наркотичних і психотропних речовин. Вони думали, що молода жінка оступилася лише одного разу, і хотіли покарати як новачка. Однак під час слідства з’явилися нові подробиці.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

9 липня 2021 року харківські поліцейські затримали молоду жінку, запідозривши її у поширенні наркотиків через так звані закладки. 10 липня їй повідомили про підозру за ч. 1 ст. 307 КК.

Однак в ході досудового розслідування з’ясувалося, що фігурантка причетна щонайменше до дев’яти епізодів подібної діяльності. І тоді частина статті, за якою її підозрювали була змінена: незаконний збут наркотичних і психотропних речовин, вчинений повторно за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК).

Слідство встановило, що дівчина співпрацювала з відповідним Інтернет-магазином. До її обов’язків входило знаходити тайники з наркотиками та психотропами, розфасовувати речовини в окремі пакунки, розкладати ці згортки в окремі місця, фотографувати ці місця, наносити на фото написи та відправляти ці фото «колезі», який, в свою чергу, мав через Інтернет забезпечити їх реалізацію.

Московський районний суд Харкова обрав для підозрюваної запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Салтівська окружна прокуратура Харкова затвердила і направила до суду обвинувальний акт.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області судитимуть кур’єра, який віз в таксі 4,5 кг психотропів.