Піротехніки ДСНС ліквідували у Харківській області 134 застарілих вибухонебезпечних предмета

Фото: kh.dsns.gov.ua

28 серпня піротехнічна група Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС ліквідувала у Харківській області 134 застарілих вибухонебезпечних предмета.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

У селі Шевелівка Балаклійської ОТГ в Ізюмському районі піротехніки вилучили сім гранат РГД-33 та 44 гранати Ф-1.

У селі Котляри під Харковом (Безлюдівська ОТГ, Харківський район) при проведенні земельних робіт на відстані 30м від житлових будинків було знайдено 82 мінометні міни ММ-82.

У селищі Золочів, на березі ріки Уди, під мостом, був знайдений артснаряд діаметром 105 мм.

Усі небезпечні знахідки було вивезено на спеціальний підривний майданчик та знищено шляхом підриву.

“Головне управління Державної служба України з надзвичайних ситуацій у Харківській області вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102. Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, 27 липня у лісосмузі в селі Вишневе Ізюмського району області піротехнічна група Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України виявила та знищила 33 мінометні міни калібром 82 мм часів Другої світової війни.