Поліція розслідує розтрату в 400 тис грн в КП “Балаклійський водоканал”

Фото: из открытых источников

Правоохоронці проводять розслідування в кримінальному провадженні за фактом розтрати 400 тисяч бюджетних гривень в КП “Балаклійський водоканал”.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, в березні 2019 між товариством з обмеженою відповідальністю, що спеціалізується на продажу сільгосп- та будівельної техніки, і КП «Балаклійський водоканал» укладено договір поставки екскаватора-навантажувача на суму майже 2,5 млн грн.

“Встановлено, що директор філії вказаного підприємства увійшов у змову з посадовими особами комунального підприємства, задля подальшого укладення договору за ціною майже на 400 тис. грн більше за ринкову.”, – розповіли в прокуратурі.

16 серпня 2021 директору приватного підприємства повідомили про підозру за фактом розтрати чужого майна, вчиненого у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зараз вирішується питання про повідомлення про підозру посадовим особам комунального підприємства «Балаклійський водоканал».

На підприємстві “Балаклійський водоканал” за послуги водопостачання та водовідведення для населення встановлено тариф в розмірі 43,50 грн за кубометр (з ПДВ). Це майже втричі вище, ніж в Харкові (16,08 грн/куб).

Як повідомляв Харків Times, Вищий антикорупційний суд відправив за грати колишнього заступника начальника фінансового управління ВАТ «Харківобленерго» Віталія Телегіна і колишнього першого заступника генерального директора КП «Харківводоканал» Романа Білика.