Балаклійський лісгосп має заплатити за 108 дерев, які не вберіг

Ілюстративне фото: 1news.com.ua

Суд зобов’язав ДП «Балаклійське лісове господарство» компенсувати вартість незаконно вирубаних дерев, за якими не встежили співробітники підприємства. Сума збитків державі перевищує півмільйона гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Господарський суд Харківської області задовольнив позов Ізюмської окружної прокуратури Харківської області до місцевого лісового господарства про стягнення шкоди, заподіяної незаконною вирубкою дерев.

Встановлено, що в листопаді 2020 року Держекоінспекція відвідала Балаклійський лісгосп з позаплановою перевіркою та виявила нестачу 108 дерев. Сума збитків, завданих державі, за підрахунками фахівців, становить понад півмільйона гривень.

Суд визнав, що посадові особи ДП «Балаклійське лісове господарство» не забезпечили належну охорону і збереження лісових ресурсів, що призвело до самовільної вирубки, та задовольнив позов прокуратури в повному обсязі.

Однак зараз рішення суду ще не набрало законної сили, оскільки триває строк апеляційного оскарження.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області судитимуть директора та 10 співробітників ДП ​​«Балаклійське лісове господарство», які допустили вирубку майже півтисячі дерев на території лісгоспу.