В аеропорту Харкова у іноземця конфіскували ювелірні прикраси вартістю понад 160 тис грн

Фото: Харківська митиниця

Пасажир авіарейсу “Дортмунд-Харків” намагався незаконно ввезти в Україну партію ювелірних прикрас. Він не вважав за потрібне задекларувати кільця, кольє і браслет, і митники конфіскували їх, а також склали на порушника протокол.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської митниці.

Іноземець обрав спрощену форму митного контролю – “зелений коридор”, тим самим заявивши, що речі, які він переміщує, не підлягають письмовому декларуванню.

Але під час поглибленого огляду багажу і ручної поклажі іноземця за допомогою рентгенапарату “Rapiscan” митники виявили ювелірні вироби, заховані серед його особистих речей. Так, були виявлені три кільця з металу жовтого кольору загальною вагою 16,34 грам (два з них з різнокольоровими каменями), браслет з металу жовтого кольору з білими каменями вагою 60,17 грам, кольє з металу жовтого кольору вагою майже 95 гр, пояс з металу білого кольору вагою 230,16 гр.

Вартість цих прикрас, за словами пасажира, склала 166 320,06 гривень.

Як повідомляв Харків Times, в аеропорту Харкова правоохоронці вилучили діаманти і вироби з золота на 4,5 мільйона гривень, які намагався незаконно провезти в Україну громадянин Туреччини.

Фото: Харківська митиниця