Харківська велосипедистка виграла гонку в Сербії

Фото: sportevents.kharkiv.ua

Титулована харківська велосипедистка Ірина Попова виграла гонку в двох дисциплінах.

Про це Харків Times повідомили в Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту міськради.

Міжнародні рейтингові змагання другої категорії з маунтинбайку пройшли в сербському місті Нові-Сад. Переможці та призери визначалися у двох дисциплінах — елімінаторі та олімпійському крос-кантрі.

Українські велосипедисти взяли активну участь у розподілі медального фонду. В елітній категорії вони завоювали 2 золоті та 3 срібні нагороди. Три з п’яти медалей на рахунку харків’ян.

Обидві перемоги здобула Ірина Попова. Причому і в елімінаторі, і в крос-кантрі головною конкуренткою підопічної ЗТУ Романа Коробова була киянка Марія Шерстюк, яка двічі стала срібною призеркою.

За подвійну перемогу в Сербії Попова заробила в сумі 40 рейтингових очок.

Олександр Коняєв посів друге місце в чоловічому крос-кантрі, яке принесло йому 20 залікових балів. Від угорського спортсмена Замбора Палумбу, який здобув перемогу, харків’янин відстав на 28 секунд, а “бронзового” словака Матея Доказ Коняєв випередив на 1 хвилину і 11 секунд.

Юніори проїхали в Нові-Саді тестову гонку з крос-кантрі в рамках підготовки до чемпіонату Європи, а виграли її харків’янка Марія Сухопалова та Олександр Гудима з Рівного.

З 12 по 15 серпня в Нові-Саді відбудеться чемпіонат Європи з маунтинбайку серед еліти та юніорів. Харків на Євро-2021 представлять п’ять велосипедистів: Ірина Попова, Олександр Коняєв і Віктор Водолага виступлять серед еліти, Марія Сухопалова та Єгор Волков — серед юніорів.

Як повідомляв Харків Times, харківські велогонщики Олександр Коняєв та Ірина Попова завоювали золоті медалі на турнірі в турецькій Аланії.