У Харкові готуються прискорити темпи вакцинації від COVID-19 – Горбунова-Рубан

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові відкривають додаткові пункти вакцинації від коронавірусу і збільшують кількість бригад, які роблять щеплення, повідомила на робочій нараді заступник міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Горбунова-Рубан зазначила, що всі 34 пункти вакцинації, які функціонують на базі комунальних медустанов, працюють без вихідних. Крім того, у зв’язку зі збільшенням кількості тих, хто щеплюється, кількість бригад, які роблять щеплення від коронавірусу, у місті збільшили з 42 до 50. Також в місті відкривають центри вакцинації на базі інших установ.

“Два нових центри вакцинації ми відкриваємо на базі територіальних центрів в Індустріальному та Немишлянському районах. Вони працюватимуть у будні дні, з понеділка по п’ятницю. Також центр вакцинації з’явиться в аеропорту”, – розповіла віце-мер.

За її словами, всього з початку вакцинації в місті зробили 93 372 щеплення, 49 864 людини вакцинацію завершили.

Своєю чергою секретар Харківської міської ради Ігор Терехов зазначив, що в місті готуються посилити роботу з вакцинації від коронавірусу.

“Харків сьогодні повністю забезпечений вакциною. Насильно нікого вакцинувати не будуть, але ми повинні бути готові до збільшення кількості бажаючих зробити щеплення. Організовуємо додаткові пункти вакцинації, продовжуємо навчання медперсоналу, щоб ще збільшити кількість бригад. Навіть якщо це буде масовий потік бажаючих зробити щеплення, ми будемо до нього готові”, – зазначив Терехов.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 10 серпня виявили 149 990 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 60 – за минулу добу.

Влада Харкова розпорядилася посилити нагляд за дотриманням карантинних заходів у громадському транспорті та інших місцях скупчення людей.

У Харківській області з 2 серпня працюють 23 центри масової вакцинації, 10 з них — у Харкові.

Центри масової вакцинації в Харкові працюватимуть у вечірні години.