У Харкові почали підготовку до Дня міста

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові до Дня міста, який відзначається 23 серпня, почали чистити пам’ятники.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Харківські пам’ятники від пилу і бруду чистять два рази на рік: після зими і перед Днем міста, розповів прес-секретар СКП «Харківзеленбуд» Олексій Комяков. Напередодні свята вже очистили від бруду і пилу пам’ятник міфічному засновнику Харкова – козаку Харьку, пам’ятник Тарасу Шевченку, догляд за яким вважається найскладнішим, оскільки в композицію входять скульптура поета і ще 16 героїв його творів. Також комунальники вже вимили пам’ятник Воїну-визволителю на вул. 23 Серпня, ще належить привести до ладу пам’ятник Людмилі Гурченко в сквері на вул. Трінклера.

Сьогодні, 5 серпня, комунальники очищали пам’ятник Незалежності на пл. Конституції.

За словами прес-секретаря «Харківзеленбуду», бронзова частина пам’ятника миється водою під високим тиском, а от нижня частина, гранітна, очищається з використанням хімічних засобів, оскільки любителі катання на скейтах натирають сходи парафіном. При цьому Олексій Комяков підкреслив, що комунальники негативно ставляться до того, що цей пам’ятник використовують як частину спортивної інфраструктури.

«Ми негативно ставимося до того, що пам’ятники використовують як спортивне спорядження. У місті з кожним днем ​​все більше стає урбан-парків, тому кожен житель може знайти місце для занять спортом», – підкреслив прес-секретар СКП «Харківзеленбуд».

Наступного тижня роботи з очищення пам’ятників проводитимуться в районах міста. Як зазначив Олексій Комяков, усі пам’ятники до Дня міста будуть приведені до ладу.

Як повідомляв Харків Times, з 2 серпня, на час підготовки та проведення свят, забороняється рух транспорту по площі Свободи, на ділянці від вулиці Сумської до вулиці Трінклера.