Три приятеля підуть під суд за невдале викрадення чоловіка в гаражному кооперативі (відео)

Фото: khar.gp.gov.ua

До п’яти років позбавлення волі загрожує трьом чоловікам за викрадення 21-річного хлопця в одному з гаражних кооперативів на території Індустріального району Харкова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, трійця скоїла злочин через борг в 15 тисяч гривень, які потерпілий заборгував одному з викрадачів. Увечері 5 липня цього року зловмисники на автомобілі Daewoo Sens приїхали в гаражний кооператив. Тут у потерпілого є свій гараж, в якому він допізна працював.

“Побачивши біля гаражу хлопця зі своєю дівчиною, чоловіки схватили його та почали наносити тілесні ушкодження. Після цього чоловіки заштовхнули потерпілого до автомобіля Daewoo Sen», що належить одному з нападників”, – розповіли в прокуратурі.

Але виїхати з місця події викрадачам не вдалося – на крик дівчини та її заклики про допомогу відгукнулися автомобілісти з сусідніх гаражів. Вони перегородили своїм авто виїзд нападникам. Зловмисників затримали.

За станом на 5 серпня слідство завершено, обвинувальний акт спрямований до суду. Згідно обвинувального висновку, всіх зловмисників судитимуть за фактом незаконного викрадення людини, вчиненого за попередньою змовою групою осіб. Одного з них – ще й за фактом примусу до виконання цивільно-правових зобов’язань, поєднаному з погрозою насильства над потерпілим (ч. 2 ст. 146 КК України, ч. 1 ст. 355 КК України).

Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Як повідомляв Харків Timesхарків’янина вивезли в ліс, знущалися і забрали 25 тисяч доларів.