На городі у мешканця Богодухівського району знайшли 211 кущів конопель (фото)

Житель села Гонтів Яр Богодухівського району вирощував на присадибній ділянці елітні сорти конопель. Поліцейські нарахували 211 кущів, відправили їх на експертизу та вирішують, який запобіжний захід застосувати. За санкцією статті, за якою порушено справу, садівникові загрожує до 7 років за ґратами.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

В ході санкціонованого обшуку на присадибній ділянці приватного будинку в селі Гонтів Яр виявлено 211 кущів конопель, а також близько 100 грамів канабісу, пристрій для подрібнення та три саморобні пристрої для вживання наркотичної речовини.

Поліцейські з’ясували, що врожай 39-річний місцевий житель переробляв і збував серед близького кола спілкування. Орієнтовний обіг в місяць складав близько 350 г порошку на загальну суму 10 тис. гривень.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 310 КК (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

В даний час перевіряється причетність фігуранта до розповсюдження наркотичних засобів на території Харківської області. Встановлюються споживачі та інші учасники ланцюжка.

Вилучені наркотичні засоби направлено на експертне дослідження, після проведення якого буде прийнято рішення про обрання зловмиснику запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, 37-річний житель міста Харкова обладнав у себе вдома теплицю, в якій вирощував канабіс, а після збору «врожаю» займався збутом наркотиків. Однак правоохоронці зламали зазначену «бізнес-схему».

В одному з приватних будинків в Київському районі Харкова правоохоронці зібрали 870 кущів конопель.

Житель Кам’яної Яруги вирощував коноплю серед кукурудзи.