Харківська область отримала 60 тисяч доз американської вакцини Moderna

Фото: ХОГА

20 липня в Харків, на КП «Обласний аптечний склад» надійшла перша партія американської вакцини від COVID-19 Moderna в кількості 60 тисяч доз.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

Отриману партію використують для вакцинації першою дозою. Ще 60 тис. доз вакцини – для щеплення другою дозою – регіон очікує протягом трьох тижнів.

За інформацією ХОДА, Moderna призначена для щеплення організованих колективів і професійних груп з попередніх етапів вакцинації.

Для повної вакцинації цією вакциною необхідно дві дози з інтервалом в 28 днів.

Як пояснили на обласному аптечному складі, невідкриті флакони з вакциною можна зберігати в холодильнику, захищені від світла, за температури від 2 °C до 8 °C до 30 днів. Протягом цього періоду на транспортування можна виділити не більш ніж 12 годин. Після розморожування вакцину не слід заморожувати повторно.

Після вилучення з холодильника невідкриті флакони можна зберігати за температури від 8 °C до 25 °C до 24 годин.

Ця партія вакцин надається Україні Урядом США через глобальний фонд COVAX. 18 липня до України прибуло 2 000 040 доз американської вакцини від COVID-19 Moderna. З них на Харківську область розподілено 120 тис. доз.

Зберігання та логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, з дотриманням правильного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Нагадаємо, раніше в рамках COVAX Україна отримала 1 064 700 доз вакцини Pfizer-BioNTech і 1 072 800 доз вакцини AstraZeneca.

За інформацією Харківського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України, станом на 20 липня 89 874 жителя області завершили вакцинацію.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 20 липня виявили 148 968 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 18 – за минулу добу.

Харків’яни можуть оформити онлайн-заявку на вакцинацію від COVID-19.

З 10 липня в Харкові працюють п’ять центрів масової вакцинаціїТри центри працюють щодня.

До Харкова з порушенням транспортування поставили майже 10 тисяч доз вакцини Pfizer.