Харків’яни можуть оформити онлайн-заявку на вакцинацію від COVID-19

Фото: city.kharkov.ua

Попередній онлайн-запис на вакцинацію від COVID-19 через медичну інформаційну систему Helsi відкривається завтра, 1 липня.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Як розповіли в Департаменті охорони здоров’я, щоб записатися на щеплення проти COVID-19, потрібно перейти за посиланням helsi.me, вибрати один з доступних пунктів вакцинації у зручній поліклініці, забронювати дату та час, після чого буде відправлено sms-повідомлення з підтвердженням.

Дані про проведену вакцинацію, а також повідомлення про необхідність отримання наступної дози відображатимуться у безкоштовному мобільному додатку Helsi та електронному кабінеті користувача на сайті.

Запис на щеплення доступний для всіх харків’ян у віці від 18 років.

У департаменті також зазначили, що щеплення проводиться вакциною CoronaVac. Для швидкого проходження процедури бажано мати підписану з лікарем декларацію в рамках реформи первинної ланки охорони здоров’я. Щеплення проводяться безкоштовно кожен день.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 30 червня виявили 148 534 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 34 — за минулу добу.

16 квітня в області почали імунізацію вакциною CoronaVac.

У Харкові працюють 34 міських пункти вакцинації.

12 червня в приміщенні банку “Восток” (Сумська, 56) відкрили центр масової вакцинації, 19 червня у Харкові відкрили ще два центри масової вакцинації.