Апеляційний суд передав у власність Харкова квартиру вбитої вчительки

Фото: Фокус

Харківський апеляційний суд передав у власність міста квартиру, яку після загибелі власниці привласнили шахраї.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, квартира в одному з будинків по вулиці Клочківській належала вчительці, яка працювала в одній з харківських загальноосвітніх шкіл. Жінка жила одна і у неї не було спадкоємців.

“У 2018 році шахраї незаконно заволоділи документами вбитої місцевої жительки на квартиру по вул. Клочківській у м. Харкові та в подальшому, діючи від імені померлої жінки, заволоділи нерухомістю”, – розповіли в прокуратурі.

Слідство встановило, що шахраї після смерті власниці уклали договір купівлі-продажу квартири від її імені.

Прокуратура намагалася повернути місту квартиру загиблої харків’янки. Але Дзержинський райсуд Харкова своїм рішенням від 15 лютого 2021 року відмовився виконати вимоги прокуратури.

Постановою Харківського апеляційного суду від 7 липня 2021 рішення суду першої інстанції скасовано та квартира загиблої вчительки передана у власність міста.

З метою забезпечення передачі квартири у власність територіальної громади, на неї накладено арешт.

За фактом привласнення квартири і документів, що належать загиблій харків’янці проводиться розслідування за двома статтями КК: ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах) та ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом).

Як повідомляв Харків Times, Харківський апеляційний суд визнав право власності на квартиру по вулиці Оренбурзькій, 6 за Харківської міської територіальної громадою.