У Харкові діти недоїдали на п’ять мільйонів гривень (фото)

Ілюстративне фото: marieclaire.ru

У Харківській міськраді проведено обшуки у справі про присвоєння 5 млн грн бюджетних коштів на поставках продуктів в дошкільні установи міста. Головний підозрюваний – директор профільного комунального підприємства.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, директор комунального підприємства, яке спеціалізується на поставках продуктів харчування в дошкільні навчальні заклади, створив злочинну схему, до якої залучив посадових осіб Харківської міської ради та приватних підприємств. Всі разом вони поставляли продукти у дитячі садки за завищеними цінами.

Управління освіти адміністрацій різних районів міста проводили тендери на поставку продуктів харчування в дошкільні установи. А згаданий директор комунальної організації сприяв тому, щоб в цих тендерах перемагали потрібні люди (згодні працювати за злочинною схемою).

Встановлено, що протягом 2018-2020 років до низки дошкільних установ Харкова поставлялися молоко, сир і масло за завищеними цінами.

Сума незаконно привласнених бюджетних коштів становить понад 5 млн грн.

9 липня цього року проведено понад 30 обшуків в приміщеннях управлінь Харківської міської ради, комунальної організації та підприємств, а також за місцем проживання фігурантів справи. Вилучено бухгалтерські документи та інші докази протиправної діяльності.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про повідомлення про підозру осіб, причетних до скоєння вказаного кримінального злочину (ч. 3 ст. 191 КК).

Як повідомляв Харків Times, чиновник міської ради з двома спільниками постане перед судом у справі про підсвічування на проспекті Гагаріна.