Зону відпочинку навколо кар’єра «Дружба» у Харкові обіцяють зробити за два роки

Міська влада розгляне можливість упорядкувати територію навколо кар’єра «Дружба» на проспекті Гагаріна в цьому і наступному році.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Близько трьох тижнів тому місцеві жителі звернулися до секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова з проханням привести цю рекреаційну зону до ладу. За їх словами, протягом останніх п’яти років ініціативна група жителів Слобідського району займалася її відновленням: вони прибирали сміття, висадили фруктовий сад, встановили кілька турніків, але все ж потребують допомоги міської влади для подальшого розвитку локації.

Вчора пройшла виїзна нарада, присвячена благоустрою території біля кар’єру-водойми «Дружба» на пр. Гагаріна, 185.

Оглянувши територію кар’єра, Ігор Терехов зазначив, що це хороша екологічна ініціатива, яка вписується в ідею проекту «Зелений каркас».

«Тут гарні місця, і можна створити відмінну рекреаційну зону для занять спортом і відпочинку. Звичайно, я підтримаю цю ініціативу. Ми озеленимо цю зону, очистимо берегові схили, поставимо лавки, тенти, по периметру озера створимо «острівці спорту» з різними тренажерами. Загалом, тут можна зробити круте місце! Будемо замовляти проєкт і подивимося, що можна зробити цього року, а що — наступного», — розповів Ігор Терехов.

За словами секретаря міськради, роботи з благоустрою цієї території займуть півтора-два роки.

Як повідомляв Харків Times, міська влада Харкова погодилася впорядкувати зону відпочинку навколо кар’єра «Дружба» на проспекті Гагаріна.

Всі паркові зони Харкова планують об’єднати в одну мережу за допомогою зелених коридорів, пішохідних і велосипедних доріжок. Це і є «Зелений каркас».