На Москалівці прорвало трубу під напором

Фото: vodokanal.kharkov.ua

Бригади КП «Харківводоканал» усувають аварію на Нетеченському бульварі. Лопнула труба діаметром 800 мм. Роботи ускладнюють ґрунтові води. Але комунальники сподіваються впоратися до півночі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі підприємства.

Сьогодні, 29 червня, ремонтники аварійної бригади служби зовнішніх водопровідних мереж КП «Харківводоканал» оперативно усувають пошкодження на водогоні біля будинку на Нетеченському бульварі, 23-а в Основ’янському районі.

«Пошкодження на ділянці напірного трубопроводу діаметром 800 мм сталося в зв’язку з великою зношеністю мереж. Аварійні бригади оперативно виїхали на місце протікання та локалізували порив. Ремонтні роботи ведемо в складних геологічних умовах – в даному районі високий рівень грунтових вод. Необхідні земляні роботи ведуться з застосуванням спецтехніки – водознижувальної установки. Далі приступимо безпосередньо до усунення пошкодження», — розповів заступник директора з виробництва комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Микола Завада.

За його словами, завершити ремонтні роботи планується сьогодні, о 24:00. Після усунення аварії буде проведено благоустрій даної території.

У зв’язку з ліквідацією аварійної ситуації на водогоні тимчасово припинено водопостачання частини абонентів Основ’янського району. Воду мешканцям підвозять автоцистернами підприємства. Про ремонтні роботи абонентів інформували через sms-повідомлення, таку ж інформацію передали до служби «15-62».

Як повідомляв Харків Times, «Харківводоканал» розпочав проект з реконструкції очисних споруд.

«Харківводоканал» планує завершити заміну 120 м трубопроводу по вулиці Полтавський Шлях до кінця місяця.