У Харкові троє «екологів» постануть перед судом за вимагання та ігри зі зброєю

Псевдоактівісти обклали даниною підприємців, які займалися вивезенням нечистот. Вся група постане перед судом. Їх звинувачують у вимаганні (ч. 4 ст. 189 КК) і незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК). Згідно з санкціями статей їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, у 2020 році один з фігурантів справи створив групу, до якої увійшли ще два чоловіка. Під виглядом боротьби за екологічне благополуччя регіону «активісти» вимагали гроші у підприємців, які надають асенізаторські послуги: збирають і вивозять рідкі нечистоти у населення на території Харківської області.

За кожен виїзд машини за межі міста підприємці мали платити близько 200 гривень. У разі відмови фігуранти погрожували підприємцям фізичною розправою та псуванням або знищенням майна.

Сума місячного «заробітку» зловмисників становила близько 20 тис. гривень.

5 березня 2021 року організатора та одного з учасників угруповання затримали одразу після отримання та розподілу між ними чергового «траншу» в 18 тис. грн. Всього зловмисники отримали від асенізаторів 60 тис. грн.

Стосовно двох членів групи до суду направлено обвинувальний висновок за фактом вимагання (ч. 4 ст. 189 КК), а організатора звинувачують ще й у незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Як розповіли Харків Times, в Харкові затримали групу псевдополіцейских, які вимагали гроші у наркодилерів.

14 квітня біля готелю Kharkiv Palace затримали рекетирів, які вимагали гроші у панютинського фермера. До суду їх відправили у СІЗО.