У Харкові затримали групу псевдополіцейських, які вимагали гроші в наркодилерів

Фото: hk.npu.gov.ua

Вчора, 20 травня, поліція провела в Харкові обшуки у фігурантів розслідування діяльності злочинного угруповання, що займалася вимаганням грошей в осіб, причетних до розповсюдження й вживання наркотиків. Відомо, що злочинці видавали себе за співробітників правоохоронних органів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

«Серед фігурантів – троє неодноразово засуджених за крадіжки, грабежі та розбої харків’ян», – йдеться у повідомленні.

Тепер вони додали до свого «послужного списку» ще й викрадення людини, заволодіння транспортним засобом і знову грабіж.

Відомо, що свою увагу угруповання звертало на людей, що займаються наркобізнесом або вживають заборонені засоби. Рекомендуючись правоохоронцями, злочинці вимагали гроші нібито за непритягнення до кримінальної відповідальності.

«Осіб, які відмовлялися платити гроші, позбавляли волі, забирали майно їх або їхніх родичів», – повідомили у поліції.

Кримінальне провадження ведеться відразу за п’ятьма статтями Кримінального кодексу.

Як розповіли Харків Times у прес-службі прокуратури області, люди, які постраждали від дій вимагачів, упізнали трьох із них на пред’явлених поліцією фотознімках. Під час обшуку в одного з членів угруповання було вилучено документи одного з потерпілих, а також документи на відібраний злочинцями автомобіль.

Підозрювані можуть провести за ґратами цього разу від трьох до семи років. Розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, вночі 19 травня до будинку небідних харків’ян увірвалися троє грабіжників. Зв’язали та катували господиню, а потім, забравши всі заощадження й цінності, зникли з міста. 20 травня розбійників упіймали на трасі Київ-Житомир поблизу столиці.