Експерти НАТО відвідають військові вузи Харкова (фото)

Фото: Департамент військової освіти і науки Міністерства оборони України

17 червня розпочався робочий візит до Харкова спільної делегації експертів України і НАТО, під час якого вони відвідають військові вузи міста.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України в Facebook.

У складі делегації – радник з питань професійної військової освіти при Представництві НАТО в Україні підполковник Стасіс Палдунас (Литва), старший радник при Міністерстві оборони України з управління людськими ресурсами Джон Басут (США), офіцери канадської Об’єднаної оперативної групи “Україна” (операція #UNIFIER) капітан Метью Дж. Стоунер та лейтенант Наталі Вілсон.

Першим військовим вузом в Харкові, який відвідала спільна делегація на чолі з директором ДВОН Міноборони Володимиром Мірненком, став Військово-юридичний інститут Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Також експерти відвідали Національну академію Нацгвардії України.

Під час робочих зустрічей з керівним складом вузів було обговорено низку питань, пов’язаних з перспективами формування і функціонування багаторівневої системи професійної військової освіти за стандартами НАТО, впровадження стандартів Альянсу в освітній процес. Сторони також обговорили організацію співпраці з Представництвом НАТО в Україні і визначення подальших напрямків спільних освітньо-наукових заходів.

Особливу увагу приділено проблематиці організації дієвої взаємодії на рівні підрозділів складових сил оборони. Неодноразово акцентувалося на необхідності проходження якісної спільної підготовки особового складу Збройних Сил України та інших складових сил оборони, залучених до проведення об’єднаних операцій, в системі професійної військової освіти, зокрема в межах курсів офіцерів об’єднаних штабів оперативного рівня L-3 та вищого керівного складу стратегічного рівня L-4 у Національний університет оборони України імені Івана Черняховського.

Протягом дводенної робочої поїздки також заплановано візити до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та Військового інституту танкових військ НТУ “ХПІ”.

Як повідомляв Харків Times, 5 червня в селі Писарівка Харківської області, в 25 кілометрах від кордону з РФ, представники кількох відомств провели масштабні навчання. Вчилися відбивати атаки противника і взаємодіяти один з одним близько 500 нацгвардейцев, поліцейських і рятувальників.