У Харкові медикам, що перехворіли на COVID, виплатили понад 4 млн грн допомоги

Фото: ХарківTimes

З початку 2021 року медичні працівники, які перехворіли на коронавірус, отримали з коштів бюджету територіальної громади м.Харкова більш 4 млн 424 тис. грн матеріальної допомоги.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За інформацією Департаменту соціальної політики, кошти були виплачені 682 медпрацівникам. Всього з початку року матеріальну допомогу на суму 14 млн 336 тис. грн отримали 2 тис. 62 людини, які перехворіли на COVID-19, і ці виплати триватимуть.

Як повідомила сьогодні, 15 червня, на робочій нараді у міській раді заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, за 5 місяців цього року медпрацівники, які займаються лікуванням хворих на коронавірусну інфекцію, також отримали 73,5 млн грн додаткових виплат від Національної служби здоров’я України, за весь 2020 рік було виплачено 75,6 млн грн.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов зазначив, що завдання міської влади – підтримати лікарів, які перебувають на передовій під час пандемії.

«Медичні працівники багато роблять для порятунку життя людей і, на жаль, дуже схильні до захворюваності, тому було прийнято рішення про виплату їм і вчителям матеріальної допомоги. Також для комфорту пацієнтів і лікарів будуть виконані ремонтні роботи в приймальних відділеннях, реєстратурах 11 міських поліклінік», – повідомив Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, влада Харкова передали медикам 10 санітарних автомобілів, які будуть використовуватися бригадами по збору біоматеріалу на дому у пацієнтів з підозрою на коронавірус.