Суддя Вовчанського суду поскаржилася, що їй з клопотанням прислали підроблені $400

Суддя Вовчанського суду Харківської області Інна Сербіненко отримала поштою конверт, в якому знаходилося клопотання по справі, яку вона розглядає і 400 доларів США з явними ознаками підробки. Жінка вирішила, що подібні дії є втручанням в роботу судді і звернулася до Офісу генпрокурора і Вищої ради правосуддя з проханням зупинити правопорушення.

Про це Харків Times дізналися із заяви судді Сербіненко на сайті ВСП.

На розгляді у судді знаходиться справа про визнання права власності в порядку спадкування.

10 червня через канцелярію судді Сербіненко передано клопотання позивача у справі. Секретар суду при розкриття конверта виявила $400 – стодолоровими купюрами з однаковими серійними номерами.

«Купюри на звороті мають строку білого кольору, на зовнішній вигляд мають ознаки несправжності», – зазначила в заяві суддя.

Водночас у клопотанні представника позивача зазначалося: «позивач … дуже бажає стати власником всього майна, що є предметом позову та враховуючи особисту домовленість з Інною Володимирівною, прошу прийняти цей невеличкий дарунок у у розмірі $400, а у випадку винесення рішення на користь позивача мною буде подаровано Вам $4000».

Суддя стверджує, що ці обставини не відповідають дійсності, що з учасниками справи та представником позивача вона не знайома, приватних розмов із ними не вела та домовленостей не мала. У таких діях вона вбачає тиск на себе.

Суддя передала у ВРП копії протоколу авторозподілу справи, копію ухвали про відкриття провадження, копію клопотання позивача, копію поштового конверту, акт виявлення грошей і повідомлення на ім’я голови суду.

Водночас сам конверт із грошима зберігається у сейфі судді Сербіненко.

Крім цього суддя звернулася до Вищої ради правосуддя і Офісу генпрокурора з проханням вжити заходів щодо усунення втручання в здійснення правосуддя. А також притягнути до відповідальності людей, які допустили “порушення гарантій незалежності суддів і підривають авторитет правосуддя”.

Як повідомляв Харків Times, харківська суддя піде під суд за хабар.